Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Σκίτσου με θέμα την Οδική Ασφάλεια

Εγκρίθηκε η διενέργεια πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού σκίτσου με θέμα «Η χρήση του δρόμου ... είναι στο χέρι σου - Αύριο εγώ θα οδηγώ», που προτίθεται να διοργανώσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα EDUCARTOON, στο πλαίσιο δράσεων του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ' -Ε' -ΣΤ' τάξεων), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, όπως και ελληνόφωνων σχολείων του εξωτερικού.
Τα παιδιά καλούνται με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών να δημιουργήσουν έργα ατομικά ή ομαδικά (χιουμοριστικά σκίτσα, γελοιογραφίες, ζωγραφιές). Κάθε μαθητής ή ομάδα μαθητών μπορεί να υποβάλει μέχρι δύο έργα, με το όνομα και το σχολείο των διαγωνιζομένων να αναφέρεται υποχρεωτικά στο πίσω μέρος του έργου. Το μέγεθός τους πρέnει να είναι από 210 Χ 297 mm (Α4) έως 297 Χ 420 (Α3) .

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες του διαγωνισμού: διάβαση πεζών, χρήση πεζοδρομίου, βιώσιμη μετακίνηση, ποδήλατο, χρήση ζώνης, χρήση κράνους, αλκοόλ και οδήγηση, ευγένεια στο δρόμο κ.α.
Ο διαγωνισμός ξεκινάει την 1η Απριλίου 2014 και λήγει στις 15 Μαΐου 2014, οπότε και θα πρέπει να έχουν υποβληθεί τα μαθητικά έργα στην ταχυδρομική διεύθυνση:
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών
για το μαθητικό διαγωνισμό «Η χρήση του δρόμου ... είναι στο χέρι σου. Αύριο εγώ θα οδηγώ»
Κερασούντος 2, Γραφείο 7, 62110 Σέρρες
Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής την οποία θα συμπεριλάβουν στο φάκελο αποστολής των έργων. Για περισσότερες πληροφορίες τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 23210-47522 κ.Θεοδοσέλη Κατερίνα.
Η αξιολόγηση των έρyων θα γίνει τοv Μάιο του 2014 από επιτροπή που θα οριστεί από τους συνεργαζόμενους φορείς και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι τις 10 Ιουνίου 2014.
Θα απονεμηθούν τρία βραβεία και δεκαεπτά έπαινοι, ενώ βεβαιώσεις συμμετοχής θα λάβουν εκτός από τους μαθητές, οι σχολικές μονάδες και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου