Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Μαζική ανταπόκριση εθελοντών στο Let’s do it Volos



Τη δική του συμμετοχή είχε το 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
 
Περισσότεροι από 250 εθελοντές συμμετείχαν στις δράσεις καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6 Απριλίου στο Βόλο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας ‘’Let’s Do It’’, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Βόλου και της Οργάνωσης Θεσσαλίας «Let’s do It Greece». Οι 256 εθελοντές, 124 ενήλικες και 132 παιδιά, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 265 μεγάλες σακούλες με απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς και ογκώδη αντικείμενα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για το δικαίωμα σε μια πόλη όμορφη, καθαρή και ανθρώπινη.  Τη δική του ξεχωριστή συμμετοχή, είχε το 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, «η Αντιδήμαρχος Ν. Οικονόμου τόνισε σε σχετική δήλωσή της ότι «η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου δίνει καθημερινά τη μάχη για όσο το δυνατό πιο καθαρή πόλη. Ωστόσο, για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι αναγκαία η στήριξη των πολιτών. Η μαζική ανταπόκριση στη συγκεκριμένη εξόρμηση απέδειξε ότι οι δημότες ευαισθητοποιούνται ολοένα και περισσότερο, και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Όπως το είχαμε προβλέψει, η συμμετοχή φέτος ήταν μεγαλύτερη και πιο δυναμική από την περσινή. Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές για τη βοήθειά τους. Ευχαριστούμε και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που ευαισθητοποιούν τα παιδιά τους από τόσο μικρή ηλικία στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος».
Την περσινή χρονιά, οι εθελοντές ήταν 150 και οι σακούλες που είχαν συγκεντρωθεί, ήταν 120. Δηλαδή φέτος υπήρξε μία αύξηση περίπου 60% στη συμμετοχή, ενώ τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν σε σακούλες, ήταν 45% περισσότερα, χωρίς να συνυπολογίζεται ο όγκος μεγάλων αντικειμένων που απομακρύνθηκαν με JCB και μεγάλο φορτηγό 16tn.
Στις σχετικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της καμπάνιας συμμετείχαν: 
- Στην εθελοντική εξόρμηση, στα Πευκάκια, που διοργανώθηκε με την καθοριστική συμβολή της κ. Φ. Χρυσού, συμμετείχαν η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων (22 ενήλικες), στην οποία συμμετείχε και δύτης, για την απομάκρυνση απορριμμάτων από τη θάλασσα, η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης (5 ενήλικες), το γυμναστήριο FLIER SPORTS CLUB (5 ενήλικες), TO 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (23 παιδιά), ο Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Σύλλογος « ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ» (16 ενήλικες) και ο Σύλλογος «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» (Φίλοι Πεζοποριών & Ευ Ζην – 10 ενήλικες). Στη συγκεκριμένη περιοχή, λόγω του όγκου και του μεγέθους των απορριμμάτων (ελαστικά, μεγάλα κομμάτια ξύλου από παλιές βάρκες κλπ), η Υπηρεσία Καθαριότητας συνέδραμε με προσωπικό, JCB και μεγάλο φορτηγό, που πραγματοποίησε 4 δρομολόγια. Όλη η δράση βιντεοσκοπήθηκε από αέρος.
- Το 11ο Δημοτικό Σχολείο, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, καθώς και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού (20 ενήλικες και 25 παιδιά) καθάρισαν την παραλία των Αλυκών.
- Το 21ο Δημοτικό Σχολείο, και συγκεκριμένα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί (8 ενήλικες και 17 παιδιά), καθάρισαν το πάρκο της Νέας Δημητριάδας. Στη συνέχεια, τα παιδιά έπαιξαν εκπαιδευτικό παιχνίδι στο χώρο του πάρκου.
- Οι εθελοντές της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου (12 ενήλικες) καθάρισαν το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου.
- Στη Ν. Ιωνία, το 6ο Δημοτικό Σχολείο, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί (10 ενήλικες και 22 παιδιά), καθάρισαν το πάρκο του Αγ. Νεκταρίου.
- Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Ν. Ιωνίας, μικροί και μεγάλοι (6 υπεύθυνοι, 10 γονείς, 45 παιδιά), καθάρισαν το πάρκο της Ν. Ιωνίας (Ελικοδρόμιο) και την πλατεία Ευαγγελίστριας.
Η Υπηρεσία Καθαριότητας και συγκεκριμένα το Τμήμα Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων και Ειδικών Συνεργείων και το Τμήμα Καθαριότητας Ν. Ιωνίας συνέδραμαν στην προσπάθεια παρέχοντας τα μέσα (270 σακούλες, 10 κουτιά γάντια, 336 μπουκαλάκια νερό, καύσιμα, οχήματα, ημιφορτηγά - μεγάλο φορτηγό - JCB, προσωπικό) για τη συγκέντρωση και την αποκομιδή των απορριμμάτων από όλες τις περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις καθαρισμού. Ο κ. Ν. Μήτσικας αντιπρόσωπος του νερού «ΣΑΜΑΡΙΝΑ» στο Βόλο προσέφερε δωρεάν τα μπουκαλάκια νερού για τους εθελοντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου