Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Δωρεάν πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης





Για διάφορες ασθένειες θα υλοποιήσει ο δήμος Βόλου

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου  Βόλου, σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του έργου «Συμμαχία για την Υγεία – Διατροφή, Παρεμβατικά προγράμματα Διατροφικής Αγωγής για την Αντιμετώπιση των Εκφυλιστικών Παθήσεων», πρόκειται να πραγματοποιήσει παρέμβαση σε 3 ηλικιακές ομάδες (25-44, 45-65 και άνω των 65 ετών) με εκφυλιστικές παθήσεις (παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, δυσλιπιδαιμία, αρτηριακή υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα). Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης θα δοθεί έμφαση στη διατροφική εκπαίδευση, καθώς και στις μεθόδους αλλαγής της διατροφικής συμπεριφοράς των συμμετεχόντων.

Όσοι επιθυμούν θα μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν στο πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης, το οποίο θα διεξάγεται σε χώρο του Δήμου (Κεντρικό ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου- Πλ. Ρ. Φερραίου έναντι Δημαρχείου - πρώην «ΘΕΟΦΙΛΟΣ»), κάθε Τετάρτη, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και θα διαρκέσει για 6 μήνες! Οι συνεδρίες είναι ατομικές και θα γίνονται μόνο κατόπιν ραντεβού. Η πρώτη συνεδρία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 7 Μαΐου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν διαιτολογική παρακολούθηση με προσωπικό πρόγραμμα διατροφής, τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς και μετρήσεις σύστασης σώματος. Η συγκεκριμένη παρέμβαση διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος: «Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού», με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους υπευθύνους του ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου, καθώς και στο συντονιστή του προγράμματος στο Βόλο κ.Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο και την κ.Όλγα Παρχαρίδου. Τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού: κ. Αθανασία Παπαδημητρίου (Νοσηλεύτρια ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου) 2421070039, κ  Όλγα Παρχαρίδου 6972409335 και κ. Κωνσταντίνο Πετρόπουλο 6977501836


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου