Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

«Κοιτίδα πολιτισμού και γνώσης» το 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου




Βρέθηκαν και μίλησαν με τους μαθητές, ο Μάνος Ελευθερίου και οι Αργυρώ Μουντάκη, Ελένη Σβορώνου και Σταυρίνα Λαμπαδάρη

Μεγάλη τιμή και χαρά για τη σχολική κοινότητα αποτέλεσε η πρόσφατη επίσκεψη στο χώρο του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, του γνωστού ποιητή και στιχουργού κ. Μάνου Ελευθερίου, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός, ότι τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν, επίσης στο χώρο του σχολείου και μίλησαν με τους μαθητές, οι συγγραφείς Αργυρώ Μουντάκη, Ελένη Σβορώνου και Σταυρίνα Λαμπαδάρη.
Πιο συγκεκριμένα, μια μεγάλη έκπληξη και εμπειρία, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές, όταν την περασμένη Πέμπτη, ο γνωστός ποιητής και στιχουργός κ. Μάνος Ελευθερίου, περνούσε την είσοδο του σχολείου, προκειμένου να μιλήσει με τα παιδιά, αλλά και να απαντήσει σε μια αποκλειστική συνέντευξη, την οποία θα δημοσιεύσουν στις δύο εφημερίδες που εκδίδονται από τμήματα της Ε και ΣΤ τάξης. 


Ο κ. Ελευθερίου προσιτός και ευγενής, παρακολούθησε ένα αφιέρωμα με τραγούδια, video και ποιήματα που είχαν ετοιμάσει μαθητές των δύο μεγάλων τάξεων, μαζί με τους δασκάλους και τη διεύθυνση του σχολείου, αποσπώντας τα θετικότερα σχόλια, απ΄ τον μεγάλο Έλληνα του χώρου του πνεύματος.
Οι μαθητές παράλληλα, του χάρισαν όμορφα δώρα, βασισμένα σε πρωτότυπες ιδέες, αποσπώντας μάλιστα την ευχή- πρόταση του, να επισκεφθεί και πάλι στο μέλλον το σχολείο…
Τα παιδιά ευχαρίστησαν παράλληλα και τον γνωστό συμπολίτη δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση κατόπιν προσκλήσεως, συνοδεύοντας τον κ. Ελευθερίου και συνομιλώντας με μαθητές, (ενώ το ίδιο βράδυ έγινε εκδήλωση –παρουσίασης από τον δημοσιογράφο των τελευταίων βιβλίων του κ. Ελευθερίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας), προσφέροντάς του μία σχολική εφημερίδα και μια χειροποίητη ζωγραφιά των παιδιών.

Τρεις ακόμη συγγραφείς

Μια ξεχωριστή εμπειρία, έζησαν στο μεταξύ, τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς που κάθισαν και απόλαυσαν ένα δημιουργικό δίωρο στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της κας Σταυρίνας Λαμπαδάρη "Μια καινούρια μέρα αρχίζει". Η παρουσίαση ήταν διαδραστική και απευθύνονταν κυρίως σε μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων, ενώ στη δράση συμμετείχαν και τα παιδιά του «Εργαστηρίου Γραφής», με τον συγγραφέα κ. Διονύση Λεϊμονή που λειτουργεί σε συνεχή βάση από τον περασμένο Μάρτιο με την επιμέλεια του Συλλόγου Γονέων.  
Στο σχολείο μας εξάλλου, βρέθηκαν πρόσφατα, δύο ακόμη σημαντικές και ιδιαίτερα αγαπητές συγγραφείς, προκειμένου να συνομιλήσουν με τα παιδιά, να παρουσιάσουν τα βιβλία τους και να μεταφέρουν γνώση στους μαθητές…
Η κα Αργυρώ Μουντάκη που έχει εκδώσει αρκετά παραμύθια, μίλησε στους μαθητές της Α και Β Δημοτικού και η κα Ελένη Σβορώνου που έχει γράψει αρκετά επίσης βιβλία για παιδιά και εργάζεται ως υπεύθυνη του Προγράμματος Κατάρτισης Ενηλίκων στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF Ελλάς), παρουσίασε στο σχολείο μας, το βιβλίο «Τα 13 φτερνίσματα» σε μαθητές της Δ Δημοτικού.
Και οι δύο παρουσιάσεις, έγιναν μετά από τη συνεργασία που υπήρξε και την προεργασία που έγινε, με τους δασκάλους των τμημάτων και τη Διευθύντρια του σχολείου, οι οποίοι , όπως και το Δ.Σ. του Συλλόγου, ευχαριστούν όλους τους συγγραφείς για τη συνεργασία και την παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου