Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Διαγωνισμός για μαθητές με θέμα: «Αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια»



Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ)  προκηρύσσει έναν διαγωνισμό για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου με θέμα:
«Αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια»
 Σκοπός του διαγωνισμού είναι να μάθουν τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργητικά στη διαδικασία της μάθησης, να μάθουν να αξιοποιούν τις προφορικές πηγές της ιστορίας, να μάθουν για τη ζωή στο σχολείο παλαιότερα και να τη συγκρίνουν με τις δικές τους εμπειρίες, να έρθουν  πιο κοντά σε επαφή με τους μεγαλύτερους και να τους δώσουν έναν νέο ρόλο.
Λεπτομέρειες υποβολής
•    Το υλικό που θα παραχθεί θα είναι ένα βίντεο (όχι πάνω από 3 λεπτά) που θα περιλαμβάνει τις σχολικές αναμνήσεις παππούδων και γιαγιάδων από τα δικά τους σχολικά χρόνια.
•     Στο βίντεο μπορούν να ενσωματωθούν φωτογραφίες σχετικές και να υπάρχει μουσική επένδυση.
•    Ενδεικτικά τα θέματα στα οποία μπορούν να αναφερθούν οι μεγαλύτεροι είναι: σχολικές αναμνήσεις (θετικές ή αρνητικές), το σχολείο τους, η τάξη τους, οι δάσκαλοί τους, τα σχολικά τους βιβλία.
•    Καταληκτική ημερομηνία  υποβολής  η 15 η Ιουνίου 2014.
•    Τα υποβαλλόμενα έργα δεν θα επιστραφούν.
•    Το ΕΚΕΔΙΣΥ θα έχει δικαίωμα δημοσίευσης και ανάρτησης των έργων που θα υποβληθούν.
•    Τα  έργα θα κριθούν από ειδική Επιτροπή η οποία θα συνεκτιμήσει τη συνάφεια με το θέμα, το αισθητικό  αποτέλεσμα και τη δημιουργικότητα (τα ονόματα της Επιτροπής θα ανακοινωθούν).
•    Θα βραβευθούν 3 έργα από κάθε τάξη ενώ εύφημο μνεία θα λάβουν οι πρώτες 5 συμμετοχές από κάθε τάξη. Τα βραβευμένα έργα θα αναρτηθούν και στη σχετική ιστοσελίδα και θα αποτελέσουν το ξεκίνημα ενός ζωντανού μουσείου σχολικών αναμνήσεων. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα λάβουν μέρος θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή τους. H βράβευση θα γίνει σε ειδική τελετή η οποία θα διανθιστεί με παράλληλες εκδηλώσεις.
•    Πληροφορίες για τη βράβευση θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας (www.ekedisy.gr)
•    Το υλικό που θα παραχθεί θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στο info@ekedisy.gr  ή στο ekedisy@gmail.com μαζί με τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μαςί.
•    Μπορεί ακόμα να αποσταλεί ταχυδρομικά (αποθηκευμένο σε USB) με την ένδειξη «Διαγωνισμός Αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια» στη διεύθυνση Μητροπόλεως 25, 54624, Θεσσαλονίκη (υπόψη κ. Κανταρτζή).

Γενικές Πληροφορίες
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) είναι ένα κοινωφελής εκπαιδευτικός και πολιτιστικός οργανισμός. Σκοπός του, σύμφωνα και με το καταστατικό του, είναι η προαγωγή των αξιών της ελληνικής παιδείας, της ελληνικής εκπαίδευσης και του ελληνικού πολιτισμού μέσω δραστηριοτήτων που αφορούν την παιδεία, την εκπαίδευση, τα γράμματα, τον πολιτισμό.
Eιδικότερα το Εθνικό Κέντρο έχει θέσει ως προτεραιότητα την καταγραφή και διάσωση των σχολικών βιβλίων σε μια προσπάθεια να ανασυνθέσει την ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας της εκπαίδευσής μας.  H προσπάθειά μας είναι να μην αφήσουμε τίποτε να πάει χαμένο από τις μνήμες μας και την ιστορία μας.
Ο φορέας έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή του μια πλούσια συλλογή από  5000 χιλιάδων περίπου σχολικά βιβλία, τα οποία χρονικά περίπου καλύπτουν διάστημα 3 αιώνων. Εκτός των σχολικών εγχειριδίων διαθέτει και άλλο υλικό σχετικό με τη σχολική πράξη και ζωή. Ανάμεσα στις κατηγορίες τις οποίες καλύπτει, υπάρχουν συλλογές από αναγνωστικά δημοτικού και γυμνασίου, σχολικά βιβλία όλων των μαθημάτων (ιστορία, θρησκευτικά, μαθηματικά, φυσική ιστορία, φυσική, χημεία, λατινικά, αρχαία, ξένες γλώσσες, γραμματική, έκθεση, ζωολογία, φυτολογία, γεωγραφία, πατριδογνωσία, ιχνογραφία, μουσική), παιδαγωγικά βιβλία, παιδικά βιβλία, παιδικά περιοδικά και κόμικς, εποπτικό υλικό, τετράδια, μαθητολόγια, έλεγχοι και απολυτήρια, χάρτες, εικόνες διακοσμητικές τάξεων καθώς και πλούσια συλλογή από αναγνωστικά και σχολικά βιβλία ξένων χωρών .
Για περισσότερες πληροφορίες:
 www.ekedisy.gr
 info@ekedisy.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου